Copywriting med fokus på SEO

 

 

Konsten att skriva för webben

Copywriting med fokus på SEO är för oss en självklarhet. Syftet med en text kan handla om allt ifrån att driva trafik, vara säljande till att vara rent informativ. Allt handlar om i vilken kanal eller i vilket sammanhang den skall läsas. Skall det vara en produkttext, annons, artikel eller nyhetsbrev etc. Listan kan göras oändlig. Texten på en hemsida skall vara lättläst, informativ och trevligt presenterad för en besökare. Men den skall också serva sökmotorer som t.ex. Google och Bing.

Till skillnad från skönlitteraturens värld handlar det på webben om att snabbt komma till pudelns kärna. Läsaren vill ofta scrolla över en sida och snabbt kunna skumma över texten. Den ska sedan få besökare att genomföra ett köp, fylla i ett formulär eller besvara besökares frågor. Konsten är inte alltid att använda så många ord. Rätt utformad skall texten fånga läsarens intresse, kännas tilltalande, skapa ett intresse och till sist få läsaren att genomföra en handling. 

Copywriting med fokus på SEO

De flesta söker information på webben för att lösa ett problem. Lösningen kan vara en produkt eller tjänst. Vi identifierar vilket problem dina besökare har, belyser dem och bekräftar att andra upplever samma sak. Därefter levererar vi din lösning till dem presenterad med dina unika selling points för din vara eller tjänst tillsammans med en enkel call to action för besökaren. 

Vi skriver pricksäkra texter anpassade för din bransch och ditt befintliga formspråk. Oavsett var texten skall synas levererar vi med fokus på SEO. Det gör vi för att merparten av all kommunikation idag görs för att driva besökare till sin hemsida. Inte vilken trafik som helst såklart. Nej, relevant och rätt trafik med besökare som har ett äkta intresse för dina produkter och tjänster.

My taste is simpel, I only require the best.
Oscar Wilde

Kontakt